?

Log in

No account? Create an account
moonari
16 March 2013 @ 03:16 pm
Hi everyone, I just started using my diva cup without any problem, but i only had maybe a teaspoon of blood for one day then nothing!? My period is usually heavy and regular like clockwork, starting at the new moon, lastting 4 days. Does anyone know what might cause this? Pregnancy is out of the question, i dont take any birth control, (tubes tied for 13 years). I know its gotta be up there, its just not coming out. Any advise would be appreciated! Thank you:)
 
moonarimoonari on March 16th, 2013 11:30 pm (UTC)
oddly disappointed
Oddly enough Im actually disappointed my period stopped this time. I was looking forward to the new experience and using diluted blood on my plants.
whishastarwhishastar on March 17th, 2013 02:37 am (UTC)
It's extremely rare, but pregnancies after having your tubes tied can happen. If you start to feel any other symptoms, consider taking a pregnancy test just in case.

But assuming you're right and it's not pregnant...sometimes a cycle can just be different. Even when your cycles are usually very consistant. It could also just be partly getting used to a cup. I was surprised at how little blood there was most days too. I think I had thought that there was a lot more blood in each cycle than there really is.

Sorry I don't have any better advice than that.
teacupcake89 on March 17th, 2013 08:40 am (UTC)
sometimes if you're really prepared and ready to use a cup for the first time I think it can frighten a period away! (a bit like being stressed worrying about being late get make a period late) I haven't experienced this myself but there have been a few other posts on this to suggest it's a possibility.

if you've been stressed, tired, eating or exercising differently too then that can all have an effect.
sweet_gidget on March 18th, 2013 03:50 am (UTC)
A few of us have had similar issues, here's a link to a recent thread. http://menstrual-cups.livejournal.com/3028942.html Hope it helps. :)