?

Log in

No account? Create an account
27 December 2012 @ 11:53 pm
Hello,
So I have a Fleurcup that I've been using for about 4 cycles now.

The first cycle it was fantastic! I only had leaking a few times when there was overflow, and I was prepared for that and wearing pads as back up. Really really wonderful, and when I used it, for the first time since I started having periods, I did not have horrid cramps!

However, on the second cycle I had a bit of leaking a few times that was not because of overflow. Nothing too bad, just a bit of spottyness.

On the third cycle, I had even more problems with leakage. I figured that I had gotten too confident or was maybe in too much of a rush when I was putting it in, so I made sure to take my time and really try to feel around to make sure it was in right, which did not help at all.

I'm now on my fourth cycle of using it, and it's like it's not even catching the blood at all. I really don't know what's going on here. I've poked up inside me and made sure my cervix isn't somewhere weird and as far as I can tell, it isn't.

After reading some other posts, it looks like twisting it probably isn't helping and is probably part of the problem, as once I started having leaks I started really trying to twist it to "make it seal". But I also don't think that's the whole problem as I started having leaking before I really started twisting a lot. I'm thinking maybe a different fold or something? I'm currently using the origami fold as when I was trying to do different folds when I first got it, it kept ending up in that position, lol. I'll also note that the first two cycles when I was using it, I would sometimes feel it pop open up to an hour after I put it in.
Any other suggestions or ideas? Suggestions for specific folds that might work better if that's maybe part of the problem?
 
Zzsomeone on January 4th, 2013 08:16 pm (UTC)
I have no solution but a similar story. I started with a Fleurcup and had that happen a lot, I'd double check everything and it all seemed just perfect, yet 30 minutes later I was a leaky mess with an almost empty cup. It drove me crazy trying to figure it out. But sometimes it worked perfectly, which made this even stranger.

Unfortunately, I never could work out what was going wrong. I gave up and bought a new and softer cup, and have had no problems since. Maybe it was the stiffness? I really don't know.

I guess sometimes it just takes more than one try to find a cup that really works for you.